Izdelava spletne trgovine 2017-06-16T19:29:32+00:00

Izdelava spletne trgovine

4. ANALIZA PANOGE
4.1. Obseg trga oz. panoge v katero vstopamo
Obseg panoge je zelo širok saj obstaja veliko podjetij, ki ponujajo tovrstne storitve, hkrati pa obstaja zelo veliko potencialnih strank, saj vsako podjetje potrebuje spletno marketinško strategijo ter spletno stran ali trgovino.
4.2. Koliko podjetij posluje v tej panogi
V tej panoge posluje veliko podjetij po celi Sloveniji, spodaj so našteta nekatera bolj znana podjetja, ki so hkrati tudi naša konkurenca:
OPTIWEB, d.o.o. Kapucinski trg 8, 4220 Škofja Loka
ATRIBUT, d.o.o. Slovenčeva ulica 95, 1000 Ljubljana
SPLETNIK d.o.o. Osenjakova ulica 14, 1000 Ljubljana
1A INTERNET d.o.o. Naselje nuklearne elektrarne 2, 8270 Krško
MARKO LAMPRET S. P. Sv. Boštjan 16, 2370 Dravograd
GOREC d.o.o. Obrtniška ulica 22, 8210 Trebnje
Ms3 d.o.o. Ulica miru 21, 1000 Ljubljana
4WEB d.o.o. Brodišče 7A, 1236 Trzin

4.3. Kateri so splošni trendi panoge
Panoga postaja vse bolj popularna, saj se vedno več podjetij odloča za svojo spletno stran ali spletno trgovino, odvisno od tega kakšne izdelke namreč ponujajo. Tudi število uporabnikov socialnih omrežij hitro raste, zato je tudi vse več podjetij na socialnih omrežjih kot so Facebook, Instagram in LinkedIn.
4.4. Možne spremembe v panogi (kaj se napoveduje)
Svet interneta in spletnih strategij se zelo hitro spreminja, zato ne moremo z gotovostjo trditi, kaj se bo zgodilo v naslednjih nekaj letih. Večinoma je v tej panogi Amerika kar nekaj časa pred nami (Google, Facebook itd.) tako da lahko predvidimo kakšni algoritmi bodo upoštevani v Sloveniji za optimizacijo spletnih strani, za izdelavo pa lahko zlahka sledimo trendom, ki jih imajo uspešna podjetja npr. izgled spletne strani apple.com.
4.5. Kako lahko spremembe vplivajo na podjetje
Spremembe lahko na podjetje vpliva pozitivno, saj se konstantno izpopolnjujemo v tovrstnih področjih in imamo zato že veliko znanja na družbenih omrežjih in marketingu.
Če se vse več podjetij odloča, da bodo imeli spletne strani in bodo aktivni na družbenih omrežjih, potem bo imelo naše podjetje vse večji potencial širjenja, saj lahko vsem tem podjetjem pomagamo postati uspešni na spletu. Trenutno velike konkurence v Sloveniji še ni, saj so se tudi ostala podjetja šele dobro začela srečevati z novostmi kot so Instagram oglaševanje, Snapchat ipd.
4.6. Politične, zakonodajne, okoljske… spremembe
Za omenjeno panogo trenutno v Sloveniji niso zasledene nikakršne spremembe, ki bi lahko vplivale na naše podjetje.
5. ANALIZA KONKURENCE
5.1. Naši največji tekmeci
• OPTIWEB, SPLETNE REŠITVE, d.o.o.
• ATRIBUT agencija za spletne storitve d.o.o.
• SPLETNIK, spletne tehnologije, d.o.o.
• 1A INTERNET poslovne storitve d.o.o.
• LAMPRET.NET, KREATIVNE INFORMACIJSKE REŠITVE, MARKO LAMPRET S.P.
• GOREC, Podjetje za trgovino, proizvodnjo in storitve, d.o.o.
• Ms3, družba za računalniške rešitve d.o.o.
• 4WEB, programska oprema in storitve ter trgovina, d.o.o.
5.2. Njihove glavne prednosti in slabosti
Glavna prednost naših tekmecev je dejstvo, da podobne storitve opravljajo že kar nekaj let, nekateri tudi že več kot desetletje.
V tem času so zato že naredili veliko spletnih strani za slovenska podjetja, ki jim ta trenutek zaupajo z novimi projekti. Ker imajo tako veliko zadovoljnih strank, se tudi ostala podjetja zlahka odločijo, da bodo najela zgoraj omenjena podjetja, saj Slovenija ni velika država, zato so zgoraj omenjena podjetja že precej znana.
Druga prednost je kapital, ki je potreben za nov kader in pa za odprtje novih storitev. Tovrstna podjetja imajo namreč precej več prostora za eksperimentiranje z novimi idejami in storitvami, medtem ko si naše podjetje v začetni stopnji tega ne more privoščiti.
5.3. V čem smo lahko drugačni
Drugačni smo v dejstvu, da redno izpopolnjujemo svoje znanje. Naše spletne strani so vselej najmodernejše, najbolj funkcionalne ter uvrščene na vrh spletnih iskalnikov.
Vsi investitorji se vsak dan soočamo z novostmi iz spletnega sveta in smo zato dobro pripravljeni na vsak izziv – ne glede na to, katero podjetje želi novo spletno stran.
5.4. Kako lahko izboljšamo konkurenčnost izdelka
Izdelek lahko zlahka izboljšamo, saj se izdelava spletne strani zelo hitro spreminja, zato izgled in funkcionalnost spletnih strani in trgovin hitro postaneta zastarela.
To dejstvo pripomore k temu, da podjetja vse večkrat obiščejo izdelovalce spletnih strani ali pa jih imajo kar redno najete, da jim precej redno spreminjajo in dopolnjujejo spletne strani.
Pri spletnih trgovinah je stvar še toliko bolj enostavna, saj ima večina podjetij veliko število izdelkov, ki jih prav tako pogosto spreminjajo, saj se tudi trendi hitro spreminjajo – to poletje bodo na primer prodajali druge izdelke, kot so jih prejšnje poletje.
V naše pakete je sicer vključena možnost, da stranke same upravljajo in spreminjajo spletno stran oziroma spletno trgovino, vendar to ljudje, ki niso usposobljeni za to, to neradi počnejo.
Če torej podjetje nima nobenega v tovrstni industriji veščega zaposlenega, potem podjetja to delo raje prepustijo strokovnjaku.
5.5. Cenovne politike konkurence in vpliv na nas
Nekatera podjetja za svoje storitve na spletni strani niti ne navedejo cenika, ker želijo, da se s stranko dogovorijo bolj na osebnem nivoju.
Obstajajo tudi podjetja, ki ponujajo spletno stran na svoji spletni strani zelo poceni (npr. WordPress stran za 300€), vendar to ne vključuje nikakršnih dodatkov, ki jih podjetja navedejo kasneje.
Trenutne cene, ki smo si jih izbrali za naše storitve so okoli 20% nižje od povprečnih cen na slovenskem trgu, saj v začetni stopnji želimo pridobiti kar največje število strank, ki bodo pripomogle k dodatni kredibilnosti, ki jo podjetje vsekakor potrebuje.
5.6. Tržni deleži
Glede na čisti prihodek od prodaje ima največji tržni delež podjetje SPLETNIK d.o.o. in sicer okoli 33% – skupno so omenjena podjetja v letu 2016 imela okoli 3,5 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje.
OPTIWEB, d.o.o. 785.622€
ATRIBUT, d.o.o. 504.686€
SPLETNIK d.o.o. 1.150.794€
1A INTERNET d.o.o. 385.253€
MARKO LAMPRET S. P. 36.159€
GOREC d.o.o. 169.526€
Ms3 d.o.o. 281.973€
4WEB d.o.o. 202.991€
SKUPNO 3.517.004€

2Grafikon: Napoved prodaje in dobička

Do YOU Know How You Got Here?

Learn how to create websites like this, rank them on the 1st page of Google, and earn money online!
SUBMIT